joi, 10 august 2017

Budinca de gris cu mere


O budinca racoritoare si aromata. La mine trebuie sa zumzaie placut pe fundal cuptorul ca sa ma simt bine, deci ma scuzati, e o chestiune complet subiectiva - eu nu inteleg inghetatele la copiii mici ... Am incercat, nu le-am priceput, nici nu i-au placut, ce bine ca suntem pe aceeasi lungime de unda, asa ca sa trecem la o... budinca. Cum ziceam - una racoritoare, caci pricep - e vara, mancam fresh :-) de la mic la mare.


Pentru o tava mica (diametrul 20cm) am folosit:
- 150g de mar ras
- 10 linguri de gris
- 100ml de lapte
- 1 galbenus (sau oul intreg)
- scortisoara dupa plac
- o lingura de fulgi de cocos 

Am amestecat toate ingredientele si le-am lasat 2-3 minute sa se odihneasca (grisul va incepe deja sa lege compozitia). Apoi am dat la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pana ce s-a rumenit frumos deasupra (aprox. 30 min).
Se lasa sa se raceasca si este gustoasa mancata rece; se potriveste si cu iaurt alaturi si poate sa fie o gustare ori mic dejun. Pofta buna :-) !

*Partea draguta este ca se preteaza cu tot felul de alte fructe (afine, de pilda, yummy!). Pentru o reteta gandita de la inceput cu afine, puteti arunca o privire si la ACEASTA reteta. Sau, daca va place combinatia banana cu mar, ACEASTA budincuta este fix ce trebuie :-).

6 comentarii:

  1. Yummy! A iesit o minunatie, mai bine decat ma asteptam. Am respectat reteta cu exceptia unui mic adaos, si anume cateva bucatele de cirese proaspete. Piticul meu de 14 luni a plans cand a terminat prima portie, a trebuit sa-i mai dau. Adultii s-au delectat si ei. Cu siguranta voi repeta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc tare mult pentru feedback! Ma bucur ca v-a placut! Se poate face in diferite feluri, astfel incat sa "para" de fiecare data alta budincuta :-) Poti incerca si cu afine, cu para in loc de mar, cu nuca in locul fulgilor de cocos si tot asa :-)

      Ștergere
  2. Grisul nu se fierbe in prealabil...înainte de a fi pus la cuptor? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, nu se fierbe inainte. Se va face la cuptor indeajuns :-). Cu placere! Sper sa va placa :-)

      Ștergere
  3. Buna...acum am facut si noi budinca numai ca am mai adaugat la compozitie cateva mure si pe deasupra zmeura ca tot era prin frigider....ramane sa vedem verdictul printesei de 1 an...Multumim pt retete

    RăspundețiȘtergere