luni, 30 octombrie 2017

Biscuiti moi cu mango (fara oua, fara lactate)


Desi imi e dor de niste biscuiti cat de cat mai "dichisiti" (precum cei cu nuca, stampilati), in perioada aceasta nu fac nazuri si ma bucur de orice ocazie de a mai face una-alta la cuptor, cu cat mai repede si cu putine ingrediente, cu atat mai bine ! Biscuiteii acestia nu contin lactate, nici oua si presupun amestecarea super-rapida a numai 5 ingrediente. Joaca de copil :-) !


Pentru 6 biscuiti marisori am folosit:
- 90g de mango
- 90g de banana bine coapta
- 2 linguri fulgi de cocos
- 1 lingura ulei de cocos
- 2 linguri maari de faina (aprox. 60-70g)

Mango l-am curatat de coaja, taiat cubulete si blenduit impreuna cu banana. Am pus intr-un bol toate ingredientele si am adaugat faina pana ce a rezultat un aluat vartos, de asezat cu lingura, in tava tapetata cu hartie de copt. Am pus 6 gramajoare, le-am turtit si am dat la cuptorul preincalzit la 200 de grade, 25 de minute. Dupa 20 de minute ii puteti verifica, poate va plac mai mult sau mai putin rumeni.. Sunt aromati, moi, usor de mestecat, nu fac multe firimituri. Puteti incerca o cantitate dubla de ingrediente, astfel incat sa va iasa 12 biscuitei din care sa intelegeti ceva :-). Cei 6 au disparut rapid, insa numai atata mango si banana mai avusesem la dispozitie. Pofta buna!




4 comentarii:

  1. Buna ! Daca mango e out of stock la noi acum, cu ce crezi ca as putea inlocui? Daca pun mar crezi ca e ok? Cam ajungem inspre biscuitii tai cu mar si cocos (care sunt in topul preferintelor !), dar macar e banana extra acolo. Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :-) hehe, ma bucur sa aud ca cei cu mar si cocos va plac! Ar merge in loc de mango sa folosesti kaki, daca vrei sa pastrezi "nota" exotica. Sau poti pune mar/para, dar acestea fiind nitel mai zemoase decat mango, posibil sa intre uuuun pic mai multa faina. Daca incerci asa, sunt curioasa si eu de rezultat :-)

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Imi pare rau ca ai avut o astfel de experienta, insa acest lucru se poate datora mai multor motive:
      - asa cum am specificat si in reteta, dupa 20 de minute ar trebui verificati; este exclus sa se arda, tocmai de aceea am precizat ca se pot tine mai mult ori mai putin, in functie de preferinte
      - performantele cuptoarelor pot diferi usor de la un model la altul, in principiu fiecare stie cam care sunt setarile care functioneaa pe anumite grupe de preparate; personal am avut uneori suprize si in functie de cuptorul folosit.
      - timpul necesar prepararii mai poate sa difere si in functie de grosimea compozitiei pusa in tava per biscuite; garantez insa ca, in privinta temperaturii, 99% dintre biscuitii moi si care au la baza banana si un alt fruct zemos, ori banana cu fulgi de ovaz, ii fac la 200 de grade si nu se ard. Stratul de compozitie il pun mai degraba grosut/generos atunci cand vreau un interior usor moale si umed si un exterior cu usoara crusta.

      Ștergere