Este adevarat ca-i mai comod de folosit painea de-a gata cumparata, dar la fel de adevarat este ca, atunci cand o prepari in casa, te poti juca cu ce ingrediente doresti. Discutia pornind de la Tarta cu sfecla si aluat cu morcov, o mamica a mentionat o tarta cu rosii deshidratate. Asadar, pofta de rosii deshidratate fiind gata instalata, a fost numai un pas pana la a le ingloba in aceasta focaccia :-) .
Am folosit:
- 100ml apa calduta in care am dizolvat jumatate de cub de drojdie
- 250g de faina alba
- 30ml ulei de masline
- 3 linguri rase de parmezan
- cate un varf de cutit din fiecare: busuioc, oregano, rozmarin, usturoi granulat
Intr-un bol am pus uleiul, parmezanul, condimentele, faina, iar la urma am turnat drojdia dizolvata in apa calduta. Am framantat aluatul 3-4 minute, apoi am acoperit bolul cu folie si un stergar de bucatarie si l-am pus la loc caldut aproximativ o ora.
Am tapetat blatul de lucru cu putina faina, am intins aluatul in foaie de 1cm si l-am asezat apoi intr-o tava non-aderenta, unsa cu ulei de masline. Am uns cu putin ulei de masline si suprafata aluatului, apoi am presarat o mana de masline si o mana de rosii deshidratate (tocate marunt). Am dat la cuptorul preincalzit la 200 de grade, 30 de minute, iar imediat ce am scos focaccia din cuptor am acoperit-o cu un stergar de bucatarie. Textura este moale, pufoasa, se mentine asa si a doua zi, iar in cazul in care se mai intareste, isi recapata fragezimea daca este un pic incalzita la cuptor sau cuptorul cu microunde. Pofta buna :-) !
* In functie de varsta copilului, este de preferat sa folositi masline kalamata (puse la desarat, in mai multe ape), iar rosiile sa fie tinute si ele cateva ore la inmuiat.
** Am refacut aceasta reteta cu branza telemea rasa in locul parmezanului, fara masline si rosii, lasand 10 minute in plus la dospit aluatul dupa ce l-am asezat in tava. Rezultatul a fost o painica in toata regula, groasa si pufoasa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu