Am impartit la ceas de seara poftele si caserolele de ficatei, iar unii au sfarsit prajiti si ceilalti au fost preschimbati intr-un simplu si delicios paté. Se poate aroma in fel si chip, cu cimbru, salvie, chiar si in varianta dulceaga, cu sos de mere, dar de aceasta data am optat pentru o varianta "de baza".
Am folosit:
- 350g ficatei de pui, spalati si lasati 2-3 ore la inmuiat in lapte cat sa ii acopere
- 50g de unt
- 2 frunze de dafin
- 1 catel de usturoi
- jumatate de ceapa
Ficateii (refrigerati) i-am spalat si pus intr-un bol, acoperiti cu lapte, la frigider, pentru 2-3 ore.
Apoi, am pus intr-o craticioara ceapa taiata solzisori, usturoiul tocat grosier, frunzele de dafin, 1 lingurita din cele 50g de unt, ficateii si apa cat sa acopere complet ficateii. Am lasat sa se fiarba bine, la foc mediu, amestecand din cand in cand (am spumuit o singura data, la inceput, la primul clocot).
Alte doua variante (care nu sunt baby-friendly, dar se pot adapta) de paté :
* Paté de pui cu ciuperci
* Paté de pui cu coniac
Sau o varianta baby-friendly, cu ciuperci:
* Paté de ciuperci
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu