luni, 7 martie 2011

Chec aperitiv


Nu-mi amintesc cand am mai purtat martisorul din piept ascuns pe sub pufoaica. Cu drag si voie buna, daca primavara tot se incapataneaza sa intarzie, am incercat macar in farfurie sa aduc un strop de culoare cu acest chec. Nici nu-i mare filosofie, te poti folosi de "resturile" din frigider, deci si econom si inventiv. Daca folosesti aceleasi cantitati, vei umple o forma de chec.

  1. 330 gr parizer (sau sunca, ori muschi, ce-ti place)
  2. 330 gr telemea de vaca
  3. 160 gr branza de vaci
  4. 80-100 gr ardei gras
  5. jumatate de ceapa sau 3-4 fire de ceapa verde
  6. 5 oua
  7. 80 gr de smantana
  8. o lingura de marar tocat
  9. pesmet si unt pentru a tapeta forma
    sare, piper
Parizerul, ardeiul si telemeaua se taie cubulete, ceapa se toaca. Se pun toate intr-un bol. Adaugi ouale batute, branza de vaci amestecata cu smantana, condimente si amesteci totul usor, cat sa nu se sfarame dar totusi sa se omogenizeze amestecul. Forma de chec o ungi si o tapetezi cu pesmet. Cuptorul il preincalzesti la 180 de grade. Se umple forma si se pune la cuptor, aprox 45 de min, pana prinde o culoare faina deasupra si e bine inchegata compozitia. Se serveste rece, dupa ce a stat un timp la frigider. Pofta buna.



Nota: Inspirata din Bucatarul tau.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu