Blanda, discreta, muncitoare. O aud si acum recitandu-mi pe de rost poezii intregi de Eminescu, din copilaria ei. Si, peste toate, mirosul acela innebunitor care invada fiecare coltisor al casei, de gem de prune.
Ingrediente pentru o tava de 38cm x 25cm:
Aluat:
- 250 gr unt
- 250 gr zahar
- 5 galbenusuri
- 1 ou intreg
- aprox. 400 gr faina
- 350 gr gem de prune
- 200 gr zahar
- 5 albusuri
- 100 gr nuci pisate
- 50 gr migdale
- o lingurita otet
Albusurile se bat spuma ca pentru bezea, se adauga zaharul, otetul, nucile si migdalele pisate. Se toarna cu grija peste prajitura si se intinde uniform. Se pune la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pe un rand mai degraba jos, la foc potrivit (170-180 de grade, mai mult de jos) cu atentie sa nu se rumeneasca prea tare, pentru 40-45 min. Pofta buna!
Imi place cum arata prajitura asta, foarte interesanta combinatia de albusuri si migdale, cu gem :)
RăspundețiȘtergereHmmm... cat de yammy este combinatia.. O zi frumoasa
RăspundețiȘtergereMultumesc, fetelor :) !
RăspundețiȘtergere