vineri, 15 iulie 2011

Lipie umpluta


Iata ce iese cand ai doar cateva ingrediente la indemana si termometrul te tine departe de bucatarie. Secretul gustos este lipia proaspata, iar umplutura o poti inventa ad-hoc :) .

Ingrediente:
  1. 5 lipii 
  2. 200 gr cascaval
  3. 150 gr sunca taraneasca (sau alt mezel, bucatele de friptura, etc)
  4. 2-3 linguri masline fara samburi
  5. 2-3 legaturi de ceapa verde
  6. crema de branza
  7. sare, piper, marar

Sunca se taie bucati, ceapa marunt, maslinele rondele, iar cascavalul se rade intr-o clipita cu Moulinex Fresh Express.
Fiecare lipie se unge cu crema de branza. Pe jumatate din lipie se presara bucatele de sunca, putina ceapa taiata, masline, se acopera cu cascaval ras, se presara marar, sare si piper dupa gust si se pliaza.

Se pun rand pe rand lipiile in tigaia incinsa, cate 2 min pe fiecare parte pana cand cascavalul s-a topit iar lipia e rumena. Se pot servi calde sau reci, eventual cu o salata racoroasa de rosii alaturi. Pofta buna!



6 comentarii:

  1. Foarte, foarte bine arata!! si gustoasa rau!

    RăspundețiȘtergere
  2. buuunaaaaa! un fel de quesadilla, nu?

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, este un fel de quesadilla, dar nu am vrut sa o numesc atat de "pompos" :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Uite ca la umplutura asta nu m-am gandit!Rapid si gustos...

    RăspundețiȘtergere
  5. Hopa am ajuns si eu ,sper ca mai ai ,ca am o foame de 3 persoane,arata demential.

    RăspundețiȘtergere
  6. TeoBucatar, sa stii ca :) . Si poti schimba mereu cate ceva, nu ai cum sa dai gres, poti adauga ciupercute, poti inlocui cascavalul cu o branza cremoasa si tot asa.

    Mirela, sigur, te poftesc :) , sunt foarte gustoase si la micul-dejun si iti garantez, cu o lipie si cateva felii de rosii, te ridici de la masa cu greu. Sunt gustoase si satioase ;) .

    RăspundețiȘtergere