Ochii vad, burtica pofteste :) . Cand am vazut zilele trecute tarta aceasta la Edith am stiut ca va sta curand si pe masa noastra. Rosiile incep sa prinda gust si culoare, taranii ne imbie cu branza proaspata, asa ca nu am stat pe ganduri.
Iti trebuie o tava dreptunghiulara mica sau o forma de tarta cu diametrul de 24 cm. Am folosit:
- 400 gr aluat de foietaj
- 350 gr telemea de oaie scursa bine
- 300 gr smantana
- 2 oua
- 2-3 rosii
- piper
Aluatul il decongelezi din vreme la temperatura camerei. Preincalzesti cuptorul la 200 de grade.
Intr-un bol amesteci smantana cu ouale (foto 1), cu furculita zdrobesti branza si o adaugi in amestec (foto 2). Rosiile le feliezi subtire (foto 3). Pui aluatul in forma, tai surplusul, torni umplutura si asezi uniform rosiile (foto 4). Presari piper si bagi la cuptor pentru 30-35 de min. Optional, in umplutura poti amesteca si o legatura de ceapa verde taiata marunt sau marar tocat.
Lasi putin tarta in forma sa se racoreasca si sa se dezumfle. Desi nu se taie feliile la fel de estetic, mi s-a parut mai gustoasa calda decat rece, dar se poate servi in ambele variante. Pofta buna!
Dupa cum ti-am mai spus , am trecut-o la retetele mele favorite....
RăspundețiȘtergereAm sa o testez cat de curand, ca tare fain mai arata....!
Felicitari !
Multumesc, Sidy! Sunt sigura ca iti va placea :) . Atata numai grija la branza sa fie scursa, mie mi-a inmuiat putin foietajul, o sa fiu mai atenta data viitoare.
RăspundețiȘtergereO zi placuta iti doresc!
Ma bucur mult ca ai incercat-o :)
RăspundețiȘtergereScuze ca am plecat fara sa imi iau la revedere :((
A fost "nebunie" la plecare, stai linistita. Si mie imi pare rau, insa ma bucur mult ca ne-am cunoscut si sper sa ne mai intalnim si cu alta ocazie! :-*
RăspundețiȘtergereSi eu ma bucur :)
RăspundețiȘtergerePoate ne "auzim/vedem" pe FB :)
Ti-am dat deja "add" :)
RăspundețiȘtergere