luni, 18 iulie 2011

Mini-pizza


Fiindca pachetul de aluat de foietaj a fost suficient de generos, am preparat tarta cu telemea si rosii si niste mini-pizza, optimizand in felul asta si spatiul din frigider :) . 
Au un aspect simpatic, sunt gustoase si gata de servit intr-un timp record.

Iar busuiocul - pus din belsug in sosul de pizza - este unul dintre cele doua ingredientele alese de Flory pentru provocarea Dulcea Romanie a lunii iulie. De abia astept sa pregatesc ceva si cu fructe de padure!

Ingrediente (foto 1) pentru noua mini-pizza:
  1. 400 gr aluat de foietaj
  2. 200 gr piept de pui afumat (sau alt mezel sau friptura preparata inainte si taiata bucatele)
  3. 150 gr conserva rosii tocate Cirio
  4. 50 gr porumb din conserva
  5. 200 gr cascaval ras
  6. 2-3 linguri de masline fara samburi
  7. putina branza (2-3 felii taiate cuburi)
  8. busuioc, cimbru, oregano
Aluatul il decongelezi peste noapte in frigider sau, mai repede, la temperatura camerei.
Cuptorul il preincalzesti la 200 de grade.

Cascavalul il razi, pieptul de pui si branza le tai cuburi mici, maslinele rondele. Intr-un vas amesteci rosiile cu mirodeniile (foto 2) si le pui pe foc mic, amestecand mereu sa nu se lipeasca, pana dau intr-un clocot.

Imparti aluatul in trei pe lungime si pe latime si obtii astfel noua patrate. Le asezi in tava tapetata cu hartie de copt, cu doua degete distanta intre ele. Pe fiecare patrat de aluat intinzi jumate de lingura de sos (foto 3). Apoi imparti egal si presari cascavalul, porumbul, branza, carnea, maslinele (foto 4). Bagi la cuptor pentru 25-30 min. Pofta buna!



5 comentarii: