Sunt tot felul de combinatii de condimente care pot da o savoare deosebita chiar si unui fel de mancare aparent banal. Evident, cand se preteaza, e de preferat sa fie plante proaspat culese si pline de viata, din jardiniera proprietate personala :).
Cartofii, de pilda, se inteleg bine cu coriandrul, dafinul, oregano, paprika, cimbrul, rozmarinul.
Ingrediente pentru 3-4 portii (foto 1):
- 750 gr cartofi noi
- 150 gr iaurt natural
- 150 gr smantana
- o lingura si jumatate de ulei de masline
- rozmarin, oregano, cimbru in cantitate "la ochi" (cum mie - deocamdata - imi lipseste jardiniera de care vorbeam mai devreme, m-am folosit de "prafuri")
- o capatana mica de usturoi
Separat, intr-un bol, amesteci uleiul cu smantana, iaurtul, mirodeniile si usturoiul taiat marunt (foto 2). Scalzi cu grija cartofii in sos si ii lasi la imprietenire 10 min (foto 3). Numai bine cat sa dai drumul la cuptor si sa il setezi la 200 de grade.
Tapetezi forma cu hartie de copt si pui cartofii (foto 4) sa se rumeneasca pentru 35-45 de min. Pofta buna!
Cu atatea arome cred ca sunt tare buni!
RăspundețiȘtergereMmmm...tre' sa fie deliciosi!
RăspundețiȘtergereCu niste cas si rosii alaturi, fac un pranz pe cinste :)
RăspundețiȘtergere