Aceste chiftelute contin numai cateva ingrediente si se pregatesc foarte usor si rapid, le recomand atunci cand sunteti in pana de idei ori criza de timp :-)
Din aceste cantitati mi-au iesit 9 chiftele, insa numarul lor poate diferi in functie de cat de mari sau mici le puneti in tava:
- 200g de conopida fiarta
- 65g de faina alba
- 3 galbenusuri (se poate folosi si oul intreg, in acest caz puneti numai 2 oua)
- 1 lingura seminte de pin macinate
- 2 linguri ulei de masline
- 1 legatura mica de ceppa verde
- patrunjel tocat, cat va place
Conopida fiarta si lasata sa se racoreasca putin am zdrobit-o cu furculita, apoi am amestecat toate ingredientele si am asezat in tava tapetata cu hartie de copt gramajoare din aluatul rezultat, pe care le-am turtit si uniformizat in forma de chifteluta cu ajutorul unui dos de lingura. Am dat la cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 25-30 de minute (cu 10 minute inainte de expirarea timpului le-am intors de pe o parte pe cealalta). Optional, puteti adauga si putin cascaval ras, dar eu am dorit sa le incerc in varianta fara lactate. Pofta buna :-) !
Cu ce as putea inlocui semintele de pin, ce s-ar preta cel mai bine?
RăspundețiȘtergereNoua ne mai plac si cu seminte de dovleac :-)
Ștergere