In functie de timpul avut la dispozitie dimineata, aceasta idee de mic-dejun se poate pregati, partial sau integral, de cu seara.
Omleta (in caz ca va bate gandul sau aveti nevoie sa o reciclati, gasiti o idee AICI) am facut-o din 2 galbenusuri (sau 1 ou mare intreg), 2 fire de ceapa verde tocata, patrunjel tocat, 1 lingura mare de smantana grasa, totul pus in strat subtire intr-o tava non-aderenta (puteti folosi si forme de silicon, nu neaparat tava). Sta la cuptor, la foc mediu, 20-25 de minute, in functie de cat de rumena o preferati.
Am pregatit si cateva pancakes, in forma lor clasica, dar fara zahar, adica din: ou, lapte, faina, un strop de praf de copt si un strop de unt. Daca sunteti in cautare de pancakes dulci si fara ou - puteti incerca varianta cu banane - AICI, iar pentru adulti, o versiune clasica (si care contine zahar) - AICI.
Pancakes-urile le-am uns cu putin unt, iar deasupra am asternut felii subtiri de piept de curcan, facut la cuptor cu o seara inainte. Pentru noi a fost un dejun delicios :-) ! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu