Ideea acestui cheesecake a pornit de la cele doua ingrediente-cheie, afinele si dovleacul placintar si faptul ca, cromatic vorbind, m-am gandit ca ar arata simpatic. Din fericire, nu doar aspectul s-a dovedit unul reusit, zic eu, dar si gustul (zis-au degustatorii) :-) .
*Pentru blat: 4 briose negrese, sfaramitate marunt-marunt, amestecate firimiturile cu 25g de unt topit.
(puteti folosi orice reteta de pandispan va place, in locul brioselor sau, daca doriti clasicul blat crocant, biscuiti macinati).
*Pentru stratul portocaliu:
- 150g crema de branza (mascarpone, ricotta, branza de vaci, etc)
- 80g dovleac placintar fiert si scurs bine
- 2 galbenusuri (sau 1 ou mare intreg)
- un varf de cutit scortisoara
*Pentru stratul mov:
- 150g crema de branza (mascarpone, ricotta, branza de vaci, etc)
- 80g de afine
- 2 galbenusuri (sau 1 ou mare intreg)
- 1 lingurita esenta de vanilie
Deasupra am pus cateva bobite de afine (40g) pentru, mult zis, decor :-).
Am pus hartie de copt pe fundul tavii, am presat firimiturile de negresa amestecate cu unt. Apoi am turnat crema portocalie (toate ingredientele date prin blender) si am dat la congelator 1 ora. Am turnat stratul mov (identic - toate ingredientele puse in blender) si am asezat bobitele de afine. Am dat la cuptorul preincalzit la 200 grade, aprox. 45 min, sau pana ce mijlocul nu mai este lipicios la atingere si are aspect "legat".
Daca doriti ca straturile sa fie mai evidente, puteti dubla cantitatea cremelor, insa mie mi s-a parut ca arata mai finut asa si este echilibrat gustul intre creme si blat. Pofta buna :-) !
Alte idei de cheesecake (inclusiv o versiune aperitiv) gasiti AICI.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu