Secretul acestei retete este...munca in echipa :-) . Astfel, se roaga frumusel sotul sa purceada la niste clatite, din care se sustrag doua, pentru cina copilului. In acelasi timp, intr-o alta tigaita, se amesteca in legume si totu-i gata in timp record.
*Aluat clasic, de clatite: lapte, faina, oua, putin ulei.
*Umplutura pentru 2 clatite mari:
- 150g spanac congelat
- 1 morcov mic, taiat marunt
- 1 ceapa alba mica, tocata marunt
- o mana de cubulete de cascaval/mozzarella
- un varf de cutit de nucsoara
*Pentru uns: 1 galbenus si seminte de susan.
Precum spuneam, intr-o tigaita se pun spanacul, morcovul, ceapa, nucsoara si apa cat aproape sa le acopere, plus un strop de ulei. Se lasa la foc moderat, amestecand din cand in cand, pana ce se evapora tot lichidul, apoi se strecoara (ca sa nu ramana surplus de apa in spanac). Se pune pe o clatita jumatate din compozitie si jumatate din cantitatea de cascaval, se ruleaza strans, si se repeta cu a doua clatita.
Se pun clatitele rulate intr-o tava mica, non-aderenta, se ung cu un galbenus (sau ou intreg), se presara susan si se dau la cuptorul preincalzit la 200 de grade, vreo 15-maxim 20 minute.
Inainte de a le pune in cuptor |
Se feliaza dupa ce s-au racit putin, ca sa se mai inchege nitel cascavalul. Pofta buna :-) !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu