joi, 22 martie 2018

Briose cu banane


De obicei, aluaturile care contin banane sunt destul de umede si chiar usor lipicioase dupa ce s-au copt. Briosele acestea insa, daca aveti rabdare sa se raceasca (Atentie! Mirosul o sa va determine sa le incercati de cum le scoateti din cuptor, dar va recomand sa rezistati tentatiei :-) ), nu sunt deloc lipicioase ci doar pufoase, moi, se topesc pur si simplu in gura. 

Parintii care au nevoie sa tina pasul cu energia debordanta a prichindeilor zvapaiati, pot infuleca pe furis o astfel de briosa unsa cu magiun sau ciocolata, se potrivesc perfect! :-)


Pentru 6 briose (adica insuficiente!) am folosit:
- 180g de banane (adica 2 banane potrivite), zdrobite fin cu furculita
- 40g de nuci macinate
- 25g de unt topit
- 50ml de lapte
- 3 galbenusuri (sau 2 oua intregi)
- 70-80g de faina amestecata cu un sfert plic praf de copt
- 1 lingurita esenta de vanilie (sau semintele unei jumatati de pastaie)
- 1 varf de cutit de scortisoara


Se amesteca bine toate ingredientele intr-un bol, cu ajutorul telului sau a unei furculite. Se pun hartiile pentru briose in tava de briose si in fiecare dintre forme se pun cate 2 linguri pline cu aluat. Se dau la cuptorul preincalzit la 190 de grade (am folosit modul caldura sus-jos, tava pusa pe randul din mijloc), timp de 35-40 de minute (pana trec testul scobitorii). Se racesc pe un gratar si se scot din hartiute dupa ce s-au racit complet. Pofta buna :-)!


* Mai multe retete de briose, dulci sau sarate, gasiti AICI.







4 comentarii:

  1. Foarte bune! Toate briosele cu banana imi ieseau "fleasca"..pana la ale tale ��
    Mi.a fost lene sa topesc unt, asa ca am pus ulei, dar chiar si asa au iesit excelente. Le repetam ☺

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc ca ai avut incredere sa incerci si aceasta reteta :) si ma bucur ca ti-au placut briosele! Intr-adevar, am “lucrat” nitel la ele pana ce am gasit textura potrivita si nelipicioasa.
      Uleiul este o buna alternativa si daca se doreste transformarea retetei in una de post, ori pentru cei cu intolerante/alergii (laptele se poate inlocui cu lapte de cocos sau de migdale).

      Ștergere
  2. Chiar daca nu postez des, sunt abonata la pagina ta. Am incercat multe retete, si au fost mereu pe placul meu mereu. Multumesc pt ca le impartasesti cu noi :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :-) Multumesc mult si eu pentru feedback! Sper sa gasesti cat mai multe astfel de retete care sa iti fie pe plac pe blogul acesta :-)

      Ștergere