Pentru o tava de grisine am folosit:
- 270g de faina alba (si inca vreo 2-3 linguri rase, pentru blatul de lucru)
- 100ml de apa calda in care am dizolvat jumatate de cub de drojdie
- 40g spanac congelat, tras in tigaie, scurs bine si tocat marunt
- 40g de praz tocat marunt
- 4 lingurite rase de susan
- 2 linguri seminte de dovleac
- 40ml ulei de masline
Pentru inceput, va spun un mic pont: prazul tocat grosier, daca este congelat cateva ore, se marunteste foarte usor si repede la cutit.
Asadar, am pus intr-un bol prazul astfel tocat, spanacul, susanul, semintele de dovleac, uleiul, faina si deasupra am turnat apa calda in care dizolvasem drojdia. Se framanta aluatul (nu mult, ci doar cat sa se amestece toate ingredientele intr-un aluat care se ia de pe maini si de pe peretii bolului). Se acopera bolul cu folie alimentara, apoi cu un stergar si se lasa la loc cadut, sa dospeasca 1 ora macar.
Alte 4 retete delicioase de grisine/sticks-uri, gasiti AICI.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu