marți, 21 decembrie 2010

Ciorba de pui



Este cu siguranta ciorba pe care o pregatesc cel mai des. Pe lista de cumparaturi, daca vrei sa faci ciorba asta, trece-ti urmatoarele:

  1. piept de pui (sau de curcan) aprox 600 gr, se gaseste refrigerat si pentru grabiti - gata feliat.
  2. 2 morcovi
  3. o ceapa
  4. jumatate de telina potrivita
  5. un pastarnac mic
  6. 2 cartofi
  7. o mana de mazare sau fasole pastai
  8. 3 linguri de pasta de tomate cu bucatele de rosii
  9. o mana de fidea
  10. un litru de bors
  11. vegeta sau praf de legume deshidratate (daca le folosesti pe cele din urma e nevoie sa pui sare)
  12. patrunjel verde
  13. cimbru

Se pun 2L de apa pe foc, cand clocoteste apa se pune pieptul de pui. Se pazeste si se ia spuma pana cand nu se mai formeaza. Intre timp se curata si taie restul legumelor. Cand puiul nu mai face spuma se adauga morcovii, telina, pastarnacul, ceapa, fasolea pastai. Dupa vreun sfert de ora, se pun si cartofii, bulionul si vegeta. Separat, se pune borsul intr-o oala si se da intr-un clocot. Dupa inca un sfert de ora se pun in oala de ciorba borsul si fideaua si se mai lasa sa clocoteasca vreo 7 min. Se pune verdeata si se ia de pe foc. Sa ai pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu