marți, 21 decembrie 2010

Pui cu masline si orez salbatic

  


Pentru a face aceasta mancare ai nevoie de:
  1. piept de pui (sau de curcan) aprox 600 de gr
  2. 200 de gr de masline preferabil fara samburi
  3. 3 linguri de ulei
  4. cateva felii de lamaie
  5. 3 linguri sos de tomate diluat intr-un pahar cu apa sau un pahar de vin alb
  6. patrunjel verde 
  7. doua fire de ceapa verde
  8. sare si piper dupa gust
Pieptul de pui se taie bucati mici si se pune intr-o tigaie inalta, in uleiul incins. Cand s-a rumenit, se adauga sare si piper, apoi maslinele taiate rondele si sosul de tomate (fie diluat cu apa fie adaugati ulterior un pahar cu vin). Se lasa la foc mic sa fiarba, cu capac. Se pun feliile de lamaie, se adauga jumatate din cantitatea de patrunjel tocat. Atunci cand se serveste, se presara restul de patrunjel tocat amestecat cu ceapa verde taiata marunt.

Pentru orezul salbatic, eu am folosit din acela la punga, care se pune in cantitate suficienta de apa cu putina sare, cand aceasta fierbe. Se lasa la fiert 15-20 min sau cum este specificat pe cutie. Pofta buna!

Nota: Ideea acestei retete a venit de la Tavi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu