miercuri, 22 decembrie 2010

Melcisori cu branza si masline


Ai nevoie de numai cateva ingrediente:
  1. un pachet de aluat de foietaj
  2. un pachet de branza telemea - 500 de gr sau resturi amestecate de branza
  3. o legatura de ceapa verde
  4. 3 linguri de masline (preferabil fara samburi)
  5. 1 ou
Se decongeleaza aluatul din timp, fara a-l zori. Se zdrobeste telemeaua cu furculita. Ceapa verde se curata si taie marunt. Masline se taie rondele. Separat, se bate oul si se unge foaia de aluat (pui numai cat e nevoie, nu tot oul). Apoi se intinde pasta obtinuta din amestecul de ceapa cu masline si branza. Se ruleaza aluatul strans, se inveleste in celofanul lui si se da la frigider cam 20-30 de minute pentru a se taia mai usor. Dupa cele 30 de minute, se taie din sulul obtinut rondele de cate1-2 cm grosime si se aseaza pe tava cuptorului tapetata cu hartie de copt. Se unge fiecare melcisor cu restul de ou. Se lasa in cuptorul preincalzit circa 45 de min, pe randul de sus, la 185 de grade (cuptor electric) si se verifica din cand in cand.

Rondele trebuie puse la distanta unele de altele fiindca la inceput par nevinovate dar la cuptor se vor transforma in mini-vulcani.
Mie mi-au iesit 12 rondele si erau gata-gata sa dea afara din tava. Se lasa sa se raceasca pe un servet, ca sa absoarba uleiul lasat de foietaj.

Nota: Desi nu am urmat intocmai reteta, pentru ea m-am inspirat de la Cristina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu