Un desert nu foarte dulce dar aromat si gustos.
Pentru blat iti trebuie:
Pentru blat iti trebuie:
- 200 gr de faina
- 150 gr de unt
- 4 linguri de zahar
- 3 galbenusuri
- 1 lingurita praf de copt
- esenta de vanilie
- 500 gr de prune
- 1 lingurita de scortisoara
- 1 lingura de pesmet
- 3 albusuri
- 5 linguri de zahar
- esenta de vanilie
Untul se freaca cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta si se adauga treptat (ca sa controlezi consistenta aluatului) faina amestecata cu praful de copt. Se framanta si se da la frigider in folie alimentara pentru 30-40 de minute.
Prunele se spala, li se scot samburii si se taie in 4. Sau mai simplu, se iau curatate si taiate de-a gata insa congelate. Daca sunt congelate, se lasa din timp sa se decongeleze in ritmul lor, apoi se pun pe un servet la scurs. Se freaca prunele astfel aranjate cu pesmetul si scortisoara.
Aluatul se pune intr-o tava cu hartie de copt si se da la foc potrivit, in cuptorul preincalzit, pentru 10 minute, ca sa nu se lase de tot prunele. Apoi se scoate, se pun prunele si se mai lasa vreo 40 de minute, la 170 de grade pe randul din mijloc.
Nota: Truedelights mi-a fost de ajutor cu aceasta reteta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu