Pentru 2 portii:
- 125 gr orez salbatic
- 400 gr file de cod
- 200 ml lapte
- o legatura ceapa verde
- o legatura de patrunjel
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri ulei
- 2 foi de dafin
- jumatate de lamaie mare/ o lamaie mica
- boia ardei dulce, piper, sare
In rastimpul asta prepari orezul si sosul. Eu am folosit orez salbatic din cel la pungute care se pun ca atare in apa, il gasesc si practic si gustos, cu o singura diferenta: pe cutie scrie sa fie lasat 16 min la fiert iar eu il tin cam 20. Deci se cufunda punguta in apa cu sare care fierbe deja si se lasa 16-20 min.
Ceapa, usturoiul si patrunjelul le tai marunt. Le stropesti cu 2 linguri de ulei, zeama de lamaie, sare si piper dupa gust si le calesti 2-4 min.
Cand pestele e gata asezi in farfurie un strat de orez, unul de verdeturi si fileurile de peste. Pofta buna!
Nota: Inspirata din Bucatarul tau.
Arata foarte bine orezul, imi place ideea de ceapa verde prin el, poate incerc si eu asa. Ai un premiu la mine pe blog. Sa ai o zi frumoasa!
RăspundețiȘtergereMmmm, chiar aveam ieri pofta de orez salbatic. Trebuie sa dau o fuga la supermarket ;) Arata foarte bine.
RăspundețiȘtergereMihaela, iti multumesc frumos! Acum sunt pe fuga dar nu am vrut sa ramana comentariul tau fara un raspuns promt :). Multumesc pentru premiul oferit si abia astept sa vad despre ce este vorba, recunosc ca inca nu m-am familiarizat cu "blogosfera". O zi frumoasa iti doresc si eu!
RăspundețiȘtergereAnkh, e mai "raw" parca orezul salbatic, nu-i asa?! Mie asta mi se pare fain la el, simti bob cu bob :). Pofta buna, sa-mi spui cum ti-a iesit. Te pup!