luni, 14 martie 2011

File de cod cu orez si verdeturi

 

Imi place pestele fiindca-i usor, te satura fara sa iti dea senzatia ca esti imbuibat si de aceea incerc sa il gatesc ori de cate ori am ocazia. Am ales o varianta facila de preparare pentru a avea timp sa profit si de vremea faina care-a sosit. Fara prea multe introduceri, asadar, un preparat light :).

Pentru 2 portii:

  1. 125 gr orez salbatic
  2. 400 gr file de cod
  3. 200 ml lapte
  4. o legatura ceapa verde
  5. o legatura de patrunjel
  6. 2 catei de usturoi
  7. 2 linguri ulei
  8. 2 foi de dafin
  9. jumatate de lamaie mare/ o lamaie mica
  10. boia ardei dulce, piper, sare
Intr-o tigaie pui laptele, foile de dafin si fileurile de cod si le lasi asa, la foc mic pana incepe sa fiarba laptele. Intre timp, preincalzesti cuptorul la 180 de grade. Fileurile le scoti din tigaie si le pui intr-un vas tapetat cu hartie de copt, le condimentezi cu sare, piper si boia, le stropesti cu putina lamaie si le dai la cuptor 20 de min.

In rastimpul asta prepari orezul si sosul. Eu am folosit orez salbatic din cel la pungute care se pun ca atare in apa, il gasesc si practic si gustos, cu o singura diferenta: pe cutie scrie sa fie lasat 16 min la fiert iar eu il tin cam 20. Deci se cufunda punguta in apa cu sare care fierbe deja si se lasa 16-20 min.

Ceapa, usturoiul si patrunjelul le tai marunt. Le stropesti cu 2 linguri de ulei, zeama de lamaie, sare si piper dupa gust si le calesti 2-4 min.

Cand pestele e gata asezi in farfurie un strat de orez, unul de verdeturi si fileurile de peste. Pofta buna!



Nota: Inspirata din Bucatarul tau. 

3 comentarii:

  1. Arata foarte bine orezul, imi place ideea de ceapa verde prin el, poate incerc si eu asa. Ai un premiu la mine pe blog. Sa ai o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mmmm, chiar aveam ieri pofta de orez salbatic. Trebuie sa dau o fuga la supermarket ;) Arata foarte bine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mihaela, iti multumesc frumos! Acum sunt pe fuga dar nu am vrut sa ramana comentariul tau fara un raspuns promt :). Multumesc pentru premiul oferit si abia astept sa vad despre ce este vorba, recunosc ca inca nu m-am familiarizat cu "blogosfera". O zi frumoasa iti doresc si eu!

    Ankh, e mai "raw" parca orezul salbatic, nu-i asa?! Mie asta mi se pare fain la el, simti bob cu bob :). Pofta buna, sa-mi spui cum ti-a iesit. Te pup!

    RăspundețiȘtergere