miercuri, 2 martie 2011

Paté de pui cu ciuperci


Pentru ca am vazut popularitatea de care se bucura pateul de pui cu coniac, i-am gasit un concurent in varianta lui cu ciuperci. Iti spun de la bun inceput ca iese la fel de gustos si daca folosesti, pentru a diversifica, ficat de vita. Este foarte gustos, mai consistent si mai diversificat ca buchet de arome, de data aceasta insa facut cu unt, nu cu smantana ca cel cu coniac.
Iti trebuie:
  1. 250 gr ficat de pui sau de vita
  2. 150 gr de ciuperci (conserva)
  3. o ceapa mica sau jumatate de ceapa mare (aprox 50 gr)
  4. 80 gr unt
  5. 70 gr ardei copt (din conserva, in otet)
  6. 50 gr masline fara samburi (cam trei linguri de masline rondele)
  7. sare, piper
Din aceste cantitati iti iese pateu cam cat un bol de fulgi cu lapte :).

Ficatul se taie bucatele, ceapa si ciupercile in bucati ceva mai mari, ardeii cubulete iar maslinele rondele.
Intr-o craticioara pui la topit aprox. 30 gr de unt si in el calesti ceapa, ciupercile si ficatul cateva min. Apoi adaugi jumatate de pahar de apa si lasi sa fiarba acoperit, amestecand din cand in cand ca sa nu se lipeasca, pana ce se evapora apa. Se lasa la racit (cat inca-i rece afara poti scoate oala acoperita pe pervaz), adaugi apoi maslinele, gogosarii, sarea, piperul, restul de unt frecat si mixezi totul cu mixerul de legume sau cu ajutorul unui blender. Se poate servi la micul dejun sau ca aperitiv, alaturi de ardei copti, ornat cu masline. Il poti pastra la frigider maxim 3 zile. Sa ai pofta!


2 comentarii:

  1. Nota 10.Fetitei mele îi place.Am adaptat rețeta pt vârsta ei(1an fara10zile).Am folosit ficat de pui,ciuperci care în prealabil le am fiert,ardei kapia copți si un vârf de sare cu verdețuri,in rest am respectat rețeta întocmai.Retetele sunt super.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh, ce mult ma bucur! O surpriza tare placuta acest comentariu, indeosebi fiindca i-a placut si copilei; se poate adapta cu usurinta, intradevar :-) Sa manance voioasa!

      Ștergere