Aceasta tarta are un aer asa de fresh de parca ar vesti venirea primaverii :-) . Macar a celei din farfurie daca cea de afara nu se indura.
Pentru 6 portii am folosit:
- 1 foaie aluat de foietaj (400g) plus inca o fasie din alta foaie (pentru "grilaj")
- 1 punga mica de spanac congelat (cand va aparea cel proaspat, il voi folosi pe acela)
- aprox. 100g branza de vaci (as mai fi pus, dar atat am gasit in frigider :p , un rest ramas de la aluatul tartei cu gem si nuci)
- 1 hering afumat (poti folosi alt tip de peste afumat sau file de somon fiert, gatit la aburi, la cuptor)
- 2 oua
- cateva florete de broccoli
- sare, piper, mac pentru decor
Aluatul il lasi sa se decongeleze la temperatura camerei si il pui intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Din fasia suplimentara tai cateva fasii mai subtiri.
Spanacul il tragi un pic pe foc, cat sa se inmoaie complet, apoi il scurgi bine de tot intr-o strecuratoare si il pui la loc in craticioara. Il asezonezi, adaugi branza de vaci si dupa ce s-a mai racorit un pic compozitia, pui si un ou. Amesteci totul bine.
Intinzi compozitia pe aluat, lasand de jur imprejur 1-2 cm liberi de aluat pe care il ungi cu un ou batut. Pui peste spanac floretele de broccoli si din loc in loc bucatele de peste (pe care in prealabil il "piguli" cat poti de bine de oase, in cazul in care are) . Asezi apoi fasiile subtiri pe deasupra, le ungi si pe ele cu ou si presari mac.
Bagi tarta la cuptorul preincalzit aproximativ 30-40 de minute pana se rumeneste frumos. Pofta buna!
Nota: Reteta inspirata din GoodFood.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu