Dupa o reteta a lui Radu Anton Roman, o mancare delicioasa, extraordinara, divina si ar mai fi cateva cuvinte de ridicare in slavi, dar te las pe tine sa le adaugi listei, de indata ce o vei prepara. Eu am innebunit din cauza mirosului si mai ca nu am inceput sa mananc direct din oala.
Pentru 4 portii e nevoie de:
- o caserola pulpe de pui - eu am folosit noua pulpe inferioare
- o ceapa potrivita
- 200 gr ciuperci - am avut o conserva
- o felie de doua degete grosime de keizer afumat sau alta afumatura, taiata cuburi
- un ou
- 200 ml supa de pui (200 ml de apa si doua lingurite de legume deshidratate)
- 300 ml smantana
- 150 ml vin alb
- o lingura de unt
- o capatana de usturoi
- o legatura de patrunjel
- sare, piper, cimbru, boia
In rastimpul asta, intr-o tigaie, pui la calit in restul de unt ceapa taiata, ciupercutele feliate si keizerul cuburi. Cand au prins culoare, adaugi restul de supa si vinul si le lasi sa se patrunda cat sta puiul la cuptor. Cand s-au scurs cele 20 de min, adaugi compozitia din tigaie peste cea din oala, pui si jumatate din cantitatea de smantana (150 ml) si mai lasi oala la cuptor 30 de min.
Amesteci smantana ramasa cu oul batut, usturoiul pisat, patrunjelul, sare, piper, cimbru. Scoti oala de la cuptor, cu un polonic iei putin din zeama fierbinte si torni peste amestecul cu smantana amestecand apoi rastorni tot sosul in oala si mai lasi 5 min. la cuptor. Servesti fierbinte cu mamaliguta alaturi si un paharel de şliboviţă maramureseana. Sa ai pofta!
Am sa fac si eu cit de curand aceasta mancare,arata delicios yamiiiii
RăspundețiȘtergereEfectul de teleghidare catre farfuria aburinda e garantat! :)
RăspundețiȘtergere