joi, 13 septembrie 2012

Negresa cu bomboane colorate


Cu o textura usor umeda si aroma intensa, pentru consumatorii profesionisti de ciocolata :-) .


Pentru vreo 15 (am mancat inainte de a numara :p) triunghiuri generoase am folosit:
  1. 200g ciocolata neagra (eu cumpar marca MegaImage, mi se pare ca are un continut potrivit de cacao, pentru prajituri)
  2. 200g de unt
  3. 200g de melasa (sau zahar brun)
  4. 100ml de smântână lichida
  5. 2 ouă bătute
  6. 200g de făină
  7. jumatate de pliculet de praf de copt
  8. 4 linguri de pudră de cacao

Pentru glazura (n-am mai respectat cantitatile din reteta, in general pentru glazura folosesc intotdeauna cantitati mai mari decat cele din retete)

  1. 200g de ciocolată neagra (cea de la MegaImage, de care spuneam mai sus, vine in paceht dublu ;-) )
  2. 200-250g de lapte condensat (am pus din ochi)
  3. 100g de unt
  4. bombonele de zahăr, pentru decor

Untul, ciocolata si zaharul le pui intr-o craticioara si torni deasupra 100ml de apa fierbinte. Amesteci bine sa se topeasca si omogenizez totul (la inceput pare ca se "separa" compozitia, dar cand ciocolata este complet topita se "leaga" la loc), eventual pui la bain-marie cateva minute. Adaugi apoi smantana lichida si treptat, amestecand continuu, ouale batute.

Intr-un bol amesteci faina, praful de copt si cacaua, apoi torni peste ele compozitia lichida si amesteci bine, pana nu mai raman cocoloase de faina. Torni intr-o tava patrata, de 22cm, tapetata cu hartie de copt si bagi la cuptorul preincalzit la 160 de grade, 50-55 de minute. Verifici cu scobitoarea si lasi sa se raceasca pe un gratar.

Intre timp te ocupi de glazura, topind toate ingredientele la bain-marie. Lasi sa se raceasca suficient cat sa devina tartinabila, apoi o intinzi peste blat si presari bombonele colorate. Lasi peste noapte sa se intareasca glazura la temperatura camerei (pentru ca ciocolata sa isi pastreze luciul) si tai in triunghiuri sau patrate cu un cutit ascutit, trecut prin apa fierbinte si sters dupa fiecare feliere. Pofta buna!




Up next: briose cu M&M.


*Nota: Reteta inspirata din GoodFood.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu