Nu vad ce alta descriere mai buna as putea face decat "Tarta loveste din nou" :-)) . Nu stiu cum e cu carbohidratii, cu untul, cu aluatul, cert e ca - desert ori aperitiv - tartele mi se par pur si simplu minunate :-) . Se transporta usor, se reincalzesc fara probleme, ba chiar sunt bune si reci. Iar la umplutura poti jongla cu o multime de ingrediente. De data asta am avut pofta de rosii deshidratate :-)!
Pentru o forma cu diametrul de 24cm am folosit:
Aluat:
- 200g de faina
- 100g de unt rece
- 4 linguri de apa rece
- putina sare
- 2 oua
- 250g de smantana
- 100 (cel mult) ml de lapte
- 250gr branza sarata, cremoasa
- 1 borcanel mic de rosii intregi deshidratate, in ulei
- 1-2 maini de maslne negre, fara samburi
- 1 capatana de usturoi
Pentru umplutura - usturoiul il cureti si il tragi un pic in tigaie, sa se rumeneasca nitel. Asezi peste aluat rosiile deshidratate scurse de ulei, usturoiul si presari maslinele. Peste tot torni compozitia din amestecul oualelor cu smantana, laptele si branza. Dupa gust, poti sa pui si ceva verdeturi tocate.
Lasi la cuptor aproximativ 1 ora, verificand din cand in cand. Este mai gustoasa servita rece, cand toate aromele au avut timp sa se "aseze". Pofta buna!
*Nota: Reteta inspirata de Andie.
Imi place mult!:)
RăspundețiȘtergereAm gatit-o ieri, este delicitoasa, cu mult peste asteptari!
RăspundețiȘtergereMa bucur tare, sper sa mai incercati si alte retete de pe aici :-) !
RăspundețiȘtergere