marți, 7 iulie 2015

Briose cu cascaval si masline


Reteta aceasta "treneaza" de indeajuns de multa vreme in Notes, incat povestea ei e pierduta undeva in negura timpului. Poate am dat peste ea, in forma aceasta sau doar partial, pe vreun site bebelusesc, sau poate sa fi fost o "compilatie", dar ceea ce imi amintesc cu certitudine este motivul pentru care am purces la a o pregati - timpul. Sau mai bine spus, lipsa lui :-) . Briosele sunt mereu o solutie cand timpul e pretios, amesteci toate ingredientele si ai siguranta unei gustari mai interesanta decat covrigeii cu mac :-) .


Ingrediente pentru 12 briose:
- 3 oua
- 2 linguri ulei de masline
- 1 plic praf de copt
- 250g telemea de vaca
- 1 cana de faina
- 2 maini de masline fara samburi, taiate rondele
- cascaval ras

Cum spuneam, se amesteca toate ingredientele, mai putin maslinele si cascavalul ras. Se pune cate o lingura de compozitie in forme pentru briose, se pun in fiecare forma cateva rondele de masline si se acopera cu inca o lingua de compozitie. Deasupra se presara cascaval ras si se baga la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25-30 de minute, pana capata o culoare frumoasa, usor rumena. Sunt mai gustoase servite reci, cand compozitia e bine legata si aromele intrepatrunse :-) . Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu