miercuri, 15 noiembrie 2017

Crackers cu morcov si branzeturi (fara oua)


Zice-se ca cei mici trantesc adevarul cu o sinceritate debordanta, asa ca ma bazez pe parerea oferita de doua falcute indesate cu crackers : "Sunt foarte intr-adevar deliciosi si buni" :-) . 
Textura lor este una crocanta, dar nu dura (multumita morcovului); in prima zi sunt mai crocanti, iar in a doua usor mai moi. In plus, sunt o excelenta modalitate de a manca iaurtul de catre copilasii care nu folosesc lingurita, folosind cate o fasiuta de crackers in locul acesteia.  


Pentru o tava de crackers am folosit:
- 50g de morcov ras fin
- 50g de unt rece
- 90g de branza de vaci
- 10g de parmezan ras fin
- 50g de faina integrala
- 80g de faina alba
- susan (1-2 linguri, dupa gust)

Am amestecat toate ingredientele, mai putin semintele de susan, la inceput cu o furculita - pentru a zdrobi untul - apoi am framantat rapid, pana am obtinut un aluat care se ia de pe maini si de pe peretii bolului. 


Apoi, pe blatul usor tapetat cu faina am intins aluatul in foaie subtire (4-5mm), am presarat semintele de susan, am mai trecut o data cu facaletul peste aluat (astfel incat sa patrunda susanul in aluat) si am taiat fasii pe care le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt. Le-am pus in cuptorul preincalzit la 180 de grade, 25 de minute. 


Eu am ales sa pun susanul pe suprafata aluatului mai mult din ratiuni estetice, insa unele bobite mai cad de pe suprafata crackersilor si fac nitica mizerie, asa ca recomandarea mea este, din ratiuni practice, sa inglobati de la bun inceput si susanul in compozitia aluatului, iar astfel sa scapati de firimiturile nedorite ;-) . Ori, daca vreti sa folositi oua, puteti unge crackersii cu galbenus si presara susanul care in felul acesta se va lipi cu maxim succes :-) . Pofta buna!

**Mai multe retete de crackers puteti gasi AICI.











2 comentarii: