miercuri, 2 februarie 2011

"Kiss & Tell" - crema de ciocolata


Fiindca abia ce am intrat in mult asteptata - de unii - si hulita - de altii - luna a indragostitilor, propun un dulce al carui istorioara e chiar mai dragalasa decat dulcele in sine. Este vorba de o crema de ciocolata in mai multe arome, fiecare aroma in cupa ei separata. Se mananca-n doi, fiecare gustand din alta cupa pentru ca apoi sa ghicesti aroma partenerului/partenerei printr-un sarut :) .


Trec mai jos ingredientele si cantitatile folosite de mine dar in functie de cate cupe vrei sa faci, mai poti adauga. Eu am facut doua cupe, una cu aroma de portocala si alta cu aroma de menta. Poti folosi chiar si ardei iute, pentru o ciocolata spicy.

  1. 5-6 linguri smantana dulce (sau mai multa pentru o crema si mai cremoasa)
  2. o portocala
  3. o mana de fruze de menta proaspata
  4. 2 ciocolate amarui (max 75%)

Intr-un ibric se pun pe foc 2-3 linguri de smantana cu menta tocata, intr-un ibric 2-3 linguri de smantana cu 2-3 linguri de suc de portocala si intr-un alt ibric ciocolata facuta bucatele la topit (la bain-marie). Cand smantana incepe sa fiarba se ia de pe foc si se strecoara cea cu menta. Se pune fiecare in cate-un bol iar deasupra se toarna ciocolata si se amesteca. Crema se poate servi calda sau rece (in prima varianta este cremoasa, rece se va intari, capatand consistenta unei ciocolate mai cremoase). Sa va iubiti mult!


2 comentarii: