Sper ca ati petrecut cu totii frumos ziua de 1 Mai, chit ca s-a nimerit oricum intr-o zi nelucratoare. In locul gratarului, am preferat un picnic, cu rontaieli aduse de-acasa. Quiche Lorraine, sandwichuri cu verdeturi si alte mizilicuri, plus voie buna si "zgomotul" naturii de jur imprejur.
Ingrediente pentru 2 portii si o forma cu diametrul de 20 cm:
Aluatul:
- 250 gr faina (si inca putin pentru tapetarea blatului de lucru)
- o lingurita praf de copt
- 110 gr unt (si inca putin pentru unsul tavii in caz ca nu este antiaderenta)
- putina sare
- 1 galbenus de ou
- 150 gr svaiter sau alt cascaval ras
- 150 gr keizer
- 3 oua mici
- 150 gr smantana
- piper, nucsoara
Keizerul feliat (se indeparteaza inainte soriciul) se taie cubulete, svaiterul se rade, smantana se amesteca cu ouale si condimentele. Cand aluatul este gata, il scoti din cuptor, pui cascavalul, keizerul, iar deasupra amestecul cu smantana. Pui la cuptor pentru 35-45 min, tot la 180 de grade. In ultimele 10 min. am acoperit tava cu folie de aluminiu pentru a nu se arde la suprafata. Se serveste fie cald, fie rece. Pofta buna!
Locul de picnic vazut de la inaltimea unei papadii |
Nota: Inspirat din Reader's Digest.
Frumoasa ti-a iesit tarta! Daca ai timp si chef, te astept sa participi cu o reteta la provocarea lunii mai "Dulce Romanie" organizata de mine :) mai multe detalii vei gasi pe blogul meu daca te intereseaza :) Te pup si iti doresc o saptamana frumoasa!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos de invitatie! Cu siguranta o voi onora, tare faina este tema pe care ai ales-o, te felicit pentru idee :) .
RăspundețiȘtergere