duminică, 1 mai 2011

Quiche Lorraine


Sper ca ati petrecut cu totii frumos ziua de 1 Mai, chit ca s-a nimerit oricum intr-o zi nelucratoare. In locul gratarului, am preferat un picnic, cu rontaieli aduse de-acasa. Quiche Lorraine, sandwichuri cu verdeturi si alte mizilicuri, plus voie buna si "zgomotul" naturii de jur imprejur.

Ingrediente pentru 2 portii si o forma cu diametrul de 20 cm:

Aluatul:
  1. 250 gr faina (si inca putin pentru tapetarea blatului de lucru)
  2. o lingurita praf de copt
  3. 110 gr unt (si inca putin pentru unsul tavii in caz ca nu este antiaderenta)
  4. putina sare
  5. 1 galbenus de ou
Umplutura:
  1. 150 gr svaiter sau alt cascaval ras
  2. 150 gr keizer
  3. 3 oua mici
  4. 150 gr smantana
  5. piper, nucsoara
Pentru aluat ingredientele trebuie sa fie reci, se framanta repede, cu buricele degetelor, pentru a intra cat mai putin in contact cu caldura mainilor. Se amesteca faina cu praful de copt apoi cu toate celelalte ingrediente pana se transforma din firimituri intr-un aluat omogen care se pune in folie alimentara si se tine la frigider macar 30 min. Se intinde un cerc din aluat pe blatul de lucru tapetat cu faina, se ruleaza pe facalet si se deruleaza in forma (eu nu am uns-o fiindca este antiaderenta). Se inteapa din loc in loc cu furculita si pune la cuptorul incalzit inainte la 180 de grade, pentru 15 min.

Keizerul feliat (se indeparteaza inainte soriciul) se taie cubulete, svaiterul se rade, smantana se amesteca cu ouale si condimentele. Cand aluatul este gata, il scoti din cuptor, pui cascavalul, keizerul, iar deasupra amestecul cu smantana. Pui la cuptor pentru 35-45 min, tot la 180 de grade. In ultimele 10 min. am acoperit tava cu folie de aluminiu pentru a nu se arde la suprafata. Se serveste fie cald, fie rece. Pofta buna!

Locul de picnic vazut de la inaltimea unei papadii

Nota: Inspirat din Reader's Digest.

2 comentarii:

  1. Frumoasa ti-a iesit tarta! Daca ai timp si chef, te astept sa participi cu o reteta la provocarea lunii mai "Dulce Romanie" organizata de mine :) mai multe detalii vei gasi pe blogul meu daca te intereseaza :) Te pup si iti doresc o saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc frumos de invitatie! Cu siguranta o voi onora, tare faina este tema pe care ai ales-o, te felicit pentru idee :) .

    RăspundețiȘtergere